desery 17.07.2023

śmietana Królewska

1 godz. 15 min.
4 porcje
Królewska śmietana
0

Jeśli lubisz proste, ale smaczne i efektowne domowe wypieki – ten przepis jest dla ciebie. Królewska śmietana jest dobra na herbatę na każdy dzień, a także dobra na świąteczny stół dla krewnych i przyjaciół. Jednocześnie przygotowuje się go po prostu.

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem, aż będą puszyste.

Dodaj przesianą mąkę.

Ugasić sodę w śmietanie i dodać śmietanę do ciasta.

Wszystko dokładnie wymieszaj i podziel na 3 części.

Dodaj mak do jednej części, rodzynki do drugiej, a posiekane orzechy i kakao do trzeciej. Możesz wziąć inne suplementy.

Piecz trzy ciasta osobno w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut.

Niech ciasta ostygną na ruszcie. Odetnij nierówności. Możesz ich później użyć do dekoracji do posypania.

Ubij miękkie masło ze skondensowanym mlekiem.

Posmaruj kwaśną śmietaną, Złóż ciasto i ponownie posmaruj kremem.

Udekoruj śmietanę do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy