Sernik jagodowy można już słusznie nazwać klasykiem na równi ze zwykłym. Był kochany na całym świecie, ponieważ wszystkie gwiazdy się tu spotkały. I niesamowity smak i delikatna zwiewna konsystencja, a także piękny fioletowy odcień.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij ciasteczka na okruchy, rozpuść masło, wymieszaj do uzyskania gładkości i włóż podstawę do formy. Włóż do lodówki.
Namocz żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.
Ubij jagody i kilka łyżek cukru w blenderze i w razie potrzeby przetrzyj przez sito, aż będzie gładkie.
Podgrzej śmietanę, wymieszaj z żelatyną i gotuj, aż się rozpuści.
Ubij twaróg ze śmietaną i pozostałym cukrem, aż będzie puszysty.
Kontynuując ubijanie, wlej śmietanę. Następnie dodaj przecier jagodowy.
Ponownie ubij, wlej wszystko na bazę i włóż sernik z powrotem do lodówki na noc.