Jeśli szukasz czegoś niezwykłego i oryginalnego, na pewno pokochasz taką sałatkę. Oprócz paluszków krabowych i awokado dodaję do niego czerwony kawior. Okazuje się, że jest to bardzo oryginalna mieszanka kulinarna tradycji europejskiej i azjatyckiej.
Składniki
- paluszki krabowe - 200 g
- czerwony kawior - 4 art.
- pomidory koktajlowe - 150 g
- awokado - 1 rzecz
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Sezam - 2 art.
- musztarda Dijon - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój fioletową cebulę w pióra, awokado w kostkę, a wiśnie w kliny.
Grubo posiekaj paluszki krabowe i wrzuć sałatkę.
Dopraw musztardą Dijon i posyp sezamem.
Ostrożnie ułóż czerwony kawior na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy