Tylko jeden plasterek łososia zamienia klasyczny Cezar w wykwintne danie, które można podawać nawet na święta. Jest to również niesamowita opcja na romantyczną kolację i tylko w te dni, kiedy chcesz czegoś wyjątkowego.
Składniki
- łosoś - 2 plasterki
- sałata lodowa - 200 g
- krakersy - 100 g
- parmezan - 100 g
- sól morska - 1 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 łyżeczka
- SOS (Cezar) – 4-6 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj kawałki łososia solą i pieprzem i grilluj dosłownie przez kilka minut z każdej strony.
Połóż posiekaną sałatkę na talerzach, a na niej rybę.
Udekoruj danie grzankami i tartym serem.
Podawaj Cezara z dressingiem do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy