desery 26.11.2022

PP Panna-Cotta

45 min
2 porcje
PP Panna Cotta
Vitaliy, stock.adobe.com
0

Czasami jestem po prostu zbyt leniwy, aby ugotować coś w piekarniku. Kocham Desserts i wiem, jak wyjść z sytuacji. W takich chwilach gotuję PP Panna Cotta. Ten szybki i zimny przepis jest nie tylko pyszny, ale także niskokaloryczny.

Składniki

dla panna cotta:
do sosu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpuść żelatynę w 50 g wody i odstaw na bok, aby żelatyna dobrze pęcznieje.

Połącz śmietanę z cukrem i podpal. Podgrzej śmietanę na średnim ogniu, ale nie gotuj.

Gdy śmietana się rozgrzeje, Dodaj do niej żelatynę i dobrze wymieszaj. Wlać Panna Cotta do misek i wysłać do lodówki na godzinę.

Zrób słodki sos malinowy. Aby to zrobić, wyślij maliny do rondla i dodaj cukier. Gdy tylko maliny wypuszczą sok, zagotuj trochę i odparuj nadmiar płynu.

Podając Panna Cotta, polej ją sosem malinowym i udekoruj świeżymi jagodami.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy