Nie masz czasu na przygotowywanie skomplikowanych deserów? Upiec jabłka z miodem i różnymi jagodami. Cały proces zajmie ci nie więcej niż pół godziny, a smakołyk okaże się bardzo pachnący i piękny. Jagody nadają się świeże, mrożone lub w puszkach. Najważniejsze jest to, że dobrze zachowują swój kształt!
Składniki
- jabłka - 4 kawałki
- miód - 4 art.
- orzechy włoskie (rozdrobnione) – 4 łyżeczka
- jagody (różne) – 100 g
- cukier puder - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jabłka opłucz i osusz ręcznikami papierowymi.
Odetnij wierzch jabłek i ostrożnie zrób wgłębienia łyżką. Nie wyrzucaj czapek.
Do każdego jabłka dodaj 1 łyżeczkę. orzechy, 1 łyżka. miód i 25 g jagód.
Przykryj jabłka czapkami i wyślij na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Gotowy deser połóż na talerzu i posyp cukrem pudrem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy