desery 22.01.2022

jabłka zapiekane z jagodami i miodem

30 min
4 porcje
Jabłka pieczone z jagodami i miodem
0

Nie masz czasu na przygotowywanie skomplikowanych deserów? Upiec jabłka z miodem i różnymi jagodami. Cały proces zajmie ci nie więcej niż pół godziny, a smakołyk okaże się bardzo pachnący i piękny. Jagody nadają się świeże, mrożone lub w puszkach. Najważniejsze jest to, że dobrze zachowują swój kształt!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka opłucz i osusz ręcznikami papierowymi.

Jabłka pieczone z jagodami i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Odetnij wierzch jabłek i ostrożnie zrób wgłębienia łyżką. Nie wyrzucaj czapek.

Jabłka pieczone z jagodami i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Do każdego jabłka dodaj 1 łyżeczkę. orzechy, 1 łyżka. miód i 25 g jagód.

Jabłka pieczone z jagodami i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Przykryj jabłka czapkami i wyślij na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Jabłka pieczone z jagodami i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Gotowy deser połóż na talerzu i posyp cukrem pudrem.

Jabłka pieczone z jagodami i miodem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy