bakłażan w adjika na zimę bez sterylizacji

39 min
6 porcji
Bakłażan w adżiku na zimę bez sterylizacji
lovelymama, stock.adobe.com
0

Świetny przepis dla miłośników pikantnych przekąsek. Bakłażany w adjika są przygotowywane bez sterylizacji i innych trudności. Ilość ostrej papryki i czosnku można dostosować do własnych upodobań. W przeciwnym razie radzę przestrzegać wskazanych proporcji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany w plasterki i moczyć przez 20 minut w osolonej wodzie.

Wrzuć do durszlaka, a następnie dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Smaż bakłażany na oleju na złoty kolor po obu stronach.

Przełóż pomidory, ostrą paprykę, obraną paprykę i czosnek przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj, dodaj cukier, sól i przyprawy.

Gotuj Adjikę przez 15 minut na małym ogniu.

Dodaj smażony bakłażan, gotuj przez kolejne 5 minut i wlej ocet.

Włóż do wysterylizowanych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy