kompot jujube na zimę

35 min
1 porcja
Kompot z jujube na zimę
0

Chcę podzielić się z Tobą uzupełnieniem oryginalnych zimowych półfabrykatów do skarbonki. Dzisiaj opowiem o kompocie z jujube na zimę. Zaintrygowany? Następnie przeczytaj przepis dalej. Co więcej, wszystko jest tak proste, że każdy początkujący może sobie z tym poradzić.

Składniki

  • Ziziphus - 1 L
  • woda - 2 szklanki
  • cukier - 0.5 szklanki
  • kwas cytrynowy - 10 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz owoce jujube i włóż do sterylnego słoika.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 2 minuty.

Dodaj kwas cytrynowy.

Napełnij jujube syropem i sterylizuj słoik we wrzącej wodzie przez kolejne 15 minut.

Zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy