dania główne 07.02.2022

Rolada wieprzowa z marchewką i orzechami

3 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z marchewką i orzechami
kaninstudio, stock.adobe.com
0

Orzechy są częstym składnikiem nadzienia do pieczeni. Można je dodawać samodzielnie lub mieszać z innymi produktami. Na przykład, jeśli dusisz je trochę marchewką i dodasz łyżkę miodu - twoja bułka wieprzowa tylko zyska!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij wieprzowinę w cienką warstwę i natrzyj przyprawami.

Zetrzyj marchewki, posiekaj orzechy i gotuj wszystko razem na maśle przez 5 minut.

Dodaj miód, wymieszaj nadzienie i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut.

Połóż nadzienie na wieprzowinie, zwiń ciasną bułkę i zawiąż ją sznurkiem.

Piecz roladę wieprzową w piekarniku przez 2-2, 5 godziny w 160 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy