mintaj w puszkach na zimę

1 godz. 40 min.
6 porcji
Mintaj w puszkach na zimę
Pretti, stock.adobe.com
0

Nie lubię kupować przetworzonej żywności i fast foodów. Uważam, że nie ma nic lepszego niż puste miejsca w domu! W mojej rodzinie bardzo popularne są konserwy rybne. Ostatnio gotowałem mintaja w puszkach. Spróbuj I ty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filet z mintaja na małe kawałki.

Ułóż kawałki mintaja i przyprawy w przygotowanych słoikach. Nie zapomnij zostawić jednej trzeciej puszki wolnej.

Zagotuj wodę z cukrem i solą. Dodaj koncentrat pomidorowy, olej i natychmiast zdejmij z ognia.

Wlej marynatę do słoików z mintajem i umieść w garnku z gorącą wodą.

Sterylizuj przez 1,5 godziny, ostrożnie wyjmij i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy