dżem rabarbarowy

1 godz. 49 min.
2 porcje
Dżem rabarbarowy
0

Miłośnicy domowego dżemu docenią ten przepis. Lekko kwaśny dżem rabarbarowy jest dość łatwy i szybki w przygotowaniu. Możesz go uzupełnić, dodając cynamon, pomarańczę lub cytrynę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Aby zrobić dżem, weź ogonki rabarbaru. Dobrze je opłucz i usuń górną twardą warstwę.

Pokrój rabarbar na kawałki i przykryj cukrem. Odstaw na 20 minut.

Umieść dżem rabarbarowy na małym ogniu i zagotuj. Gotuj przez 20 minut, a następnie zdejmij z ognia i odstaw na godzinę. Powtórz trzy razy.

Na koniec ubij masę blenderem, zagotuj i wlej do słoików. Używam 200 gramowych puszek. Zwiń i przechowuj w chłodnym miejscu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy