jagody we własnym soku na zimę z cukrem

25 min
6 porcji
Jagody we własnym soku na zimę z cukrem
zoomingfoto1712, stock.adobe.com
0

Jagody przygotowane w ten sposób można wygodnie dodawać do deserów i stosować jako nadzienie do pieczenia. Jagody we własnym soku są przygotowywane z odrobiną cukru, więc nie są zbyt słodkie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj jagody, przykryj zimną wodą i pozostaw na 30 minut.

Odcedź, rozłóż jagody do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

W czystych, suchych słoikach wlej trochę cukru, następnie warstwę jagód i ponownie cukier. Kontynuuj procedurę, aż słoiki będą pełne.

Umieść słoiki w garnku z wodą i sterylizuj przez 15 minut. W tym procesie jagody mocno usiądą, więc będą musiały zostać dodane. Górną warstwą powinien być zawsze cukier.

Wyjmij słoiki z patelni, zwiń i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy