solanka z grzybami, kapustą i koncentratem pomidorowym na zimę

50 min
6 porcji
Solanka z grzybami, kapustą i koncentratem pomidorowym na zimę
0

Tradycyjne rosyjskie danie jest przygotowywane w każdym domu. Aby ułatwić i przyspieszyć ten proces, zaopatrz się w półprodukty warzywne na zimę. Doskonałą opcją będzie solanka z grzybami, kapustą i koncentratem pomidorowym. Z jego pomocą zupa gotuje się w 10 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kapustę, grzyby i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj grzyby i gotuj, aż nadmiar wilgoci wyparuje.

Dodaj kapustę, przyprawy, cukier, sól i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym.

Przykryj i gotuj przez 20 minut.

Wlej ocet, zdejmij z ognia i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy