kawior z pęcherzycy warzywnej na zimę

3 godz. 0 min.
6 porcji
Kawior z pęcherzycy warzywnej na zimę
0

Jeśli masz szczęście zebrać pęcherzycę warzywną, natychmiast pojawia się pytanie – co dalej z nią zrobić. I już mam odpowiedź! Złap wspaniały przepis na kawior. Zwiń go w sterylne słoiki i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść pęcherzycę i grubo posiekaj. Podobnie pokrój cebulę i marchewkę.

Smaż wszystko osobno na oleju, aż będzie miękkie.

Przełóż przez maszynę do mięsa, dodaj sól i cukier i gotuj na wolnym ogniu do pożądanej gęstości.

Na koniec dodaj posiekane zioła, przyprawy i ocet.

Zwiń kawior z pęcherzycy warzywnej w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy