Jurcza z cukinii na zimę

35 min
10 porcji
Jurcza z cukinii na zimę
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Po raz pierwszy zajmujesz się konserwacją? W takim razie pokochasz ten przepis! Jurcha z cukinii to lekka przekąska warzywna przypominająca lecho. Jest przygotowywany bez sterylizacji i innych złożonych procesów. Smak można wzbogacić czosnkiem, pietruszką lub koperkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cukinię, obraną cebulę i paprykę.

Obierz pomidory i posiekaj w blenderze.

Wymieszaj masę pomidorową z przyprawami, olejem, cukrem i solą. Gotuj przez 5-7 minut.

Dodaj cukinię, paprykę, cebulę i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, następnie przez kolejne 2 minuty i wyjmij z pieca.

Ułóż gorącą sałatkę w słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy