dżem & 171; Serenada&187; z jabłek

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
0

Moja książka kucharska zawiera wiele różnych przepisów na dżemy, w tym te z jabłek. Jednym z ulubieńców naszej rodziny jest ten dżem "Serenada". A dlaczego jest tak wyjątkowy i jak go właściwie ugotować-powiem ci dalej w przepisie. Naprawdę radzę spróbować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij sok z cytrusów, dodaj cukier i zagotuj.

Gotuj syrop, aż cukier się rozpuści i dodaj skórkę do smaku.

Gotuj syrop przez kolejne 7-10 minut na małym ogniu, mieszając.

Pozostaw na 5 godzin. Usuń skórkę.

Jabłka pokrój losowo i włóż do syropu.

Doprowadź do wrzenia i gotuj dżem przez 40 minut na małym ogniu.

Wlej go do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy