ogórki z jabłkami na zimę

20 min
12 porcji
Ogórki z jabłkami na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Nawet jeśli robisz konserwy po raz pierwszy, możesz mieć pewność, że uzyskasz doskonały wynik. Dzięki temu prostemu przepisowi z łatwością przygotujesz chrupiące i aromatyczne ogórki z jabłkami. Polecam używać owoców odmian Golden i Antonovka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ogórki moczyć przez 3 godziny w zimnej wodzie.

Pokrój jabłka na ćwiartki, usuń rdzeń z nasionami.

Ułóż liście porzeczki, koperek, czarny pieprz, jabłka i ogórki w słoikach.

Zalej wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw na 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier i sól.

Gotuj przez 2 minuty, wlej ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

Wlej marynatę do słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i dobrze zawiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy