kompot Multifruct na zimę

30 min
20 porcji
Kompot Multifruct na zimę
Nata Bene, stock.adobe.com
0

Jeśli owoce są różne, ale nie ma ich wiele, przygotuj kompot Multifruct. Moja wersja harmonijnie łączy soczyste jabłka, pachnące mandarynki, gruszki i śliwki. Orzeźwiająca cytryna uzupełnia kompozycję kwaskowatością cytrusową.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka, gruszki, śliwki obrać i pokroić na małe kawałki.

Mandarynki, cytrynę sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, białe folie i pokroić.

Złóż owoce do przygotowanych słoików, wypełniając nie więcej niż połowę.

Zalej wrzącą wodą do góry, przykryj pokrywkami i odłóż na bok na 20-30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, kwas cytrynowy i gotuj przez 3 minuty.

Wlej wrzący syrop do słoików z owocami i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy