Pikantny keczup pomidorowy na zimę

1 godz. 25 min.
8 porcji
Ostry keczup pomidorowy na zimę
Maryna Voronova, stock.adobe.com
0

Proces gotowania nie jest skomplikowany, ale długi. Warzywa są wstępnie ugotowane, przetarte przez sito, a dopiero potem następuje etap długiego gotowania. Ostatecznie pikantny keczup pomidorowy jest po prostu idealny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory na duże kawałki i włóż do rondla.

Dodaj wodę i gotuj przez 20 minut.

Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby pozbyć się nasion i skórki.

Dodaj cukier, sól, mielony pieprz i gotuj na małym ogniu przez 45 minut.

Zmiel ostrą paprykę i czosnek w blenderze.

Dodaj pikantną mieszankę do garnka z masą pomidorową i gotuj przez kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej ocet, wymieszaj i włóż do wysterylizowanych słoików.

Zwiń keczup, Odwróć słoiki do góry nogami i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy