adjika z pomidorami i czosnkiem z chrzanem na zimę

20 min
10 porcji
Adżika z pomidorów i czosnku z chrzanem na zimę
Olga Kuczkina, stock.adobe.com
0

Oprócz standardowych kompotów i marynat na zimę z pewnością musisz zaopatrzyć się w pyszne sosy. Wśród nich musi być adjika z pomidorów i czosnku z chrzanem. Dzięki tej przyprawie kebaby, pieczone mięso i steki stają się jeszcze smaczniejsze!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz korzeń chrzanu i pokrój na średnie kawałki.

Rozłóż czosnek na ząbki i obierz.

Zmiel pomidory, korzeń chrzanu, czosnek i ostrą paprykę w blenderze.

Wlej powstałą masę do rondla, wymieszaj z cukrem, solą i przyprawami. Gotuj przez 10 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Napełnij sterylizowane słoiki gorącą adjiką i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy