pikantne marynowane korniszony

1 godz. 0 min.
1 porcja
Pikantne marynowane korniszony
Esin Deniz, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz chrupiące, pikantne korniszony? Ale w sklepie nie zawsze można znaleźć udane słoiki-niewłaściwe przyprawy, zbyt dużo octu, zbyt miękkie ogórki, ciągle coś jest nie tak. Aby na zawsze zapomnieć o tym problemie, mówię Ci, jak je zwinąć

Składniki

  • korniszony (ile wejdzie do słoika) – 15 sztuk
  • Chili - 1 rzecz
  • czosnek - 1 ząbek
  • czarny pieprz - 3 groszek
  • ziele angielskie - 3 groszek
  • cukier - 2.5 art.
  • sól - 1 art.
  • ocet - 3 art.
  • koperek - 1 parasol
  • liść laurowy - 1 rzecz

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Włóż wszystkie dodatki do sterylnego słoika, a następnie korniszony.

Zalej wrzącą wodą, przykryj i pozostaw do ostygnięcia.

Odcedź tę wodę i zagotuj ją ponownie. Dodaj cukier, sól i ocet, gotuj przez 1-2 minuty i ponownie napełnij korniszony.

Zwiń przedmiot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy