mintaj w puszkach z warzywami na zimę

1 godz. 40 min.
2 porcje
Mintaj w puszkach z warzywami na zimę
vikitora_sap, stock.adobe.com
0

Miłośnicy konserw rybnych powinni rozważyć samodzielne ich przygotowanie. Są same plusy. Na początek jest to bardzo łatwe i nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych. I co ważne-na pewno nie będzie żadnych dodatkowych dodatków. Na przykład-mintaj z ovo

Składniki

  • mintaj - 2 kawałki
  • cebula - 2 kawałki
  • marchew - 3 kawałki
  • cytryna - 0.5 kawałki
  • Zieleń - 0.5 pęczek
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
  • Olej roślinny - 3 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypatrosz rybę i pokrój na porcje. Losowo pokrój cebulę, marchewkę, cytrynę i zioła.

Ułóż mintaja i resztę składników warstwami w słoikach.

Dodaj sól, cukier, przyprawy i olej.

Przykryj słoiki folią, włóż do piekarnika i podgrzej do 160 stopni.

Dusić obrabiany przedmiot przez godzinę i zwinąć sterylnymi pokrywkami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy