ogórki kiszone po węgiersku na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ogórki kiszone po węgiersku na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Uwielbiam marynować ogórki na zimę. Pod wpływem aromatycznej marynaty warzywa łatwo zachowują swoją przydatność i dają nam poczucie letniego nastroju przez całą zimę. Jeden z moich ulubionych przepisów ma swoje korzenie w kuchni węgierskiej. Mówię więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej moczyć ogórki w zimnej wodzie przez kilka godzin.

Ułóż je szczelnie w czystych, suchych słoikach z posiekaną marchewką, cebulą i pieprzem. Możesz dodać więcej przypraw.

Zagotuj wodę z cukrem, solą i octem.

Zalej ogórki marynatą, sterylizuj przez 15 minut i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy