Sałatka & 171; Kobra&187; z bakłażana na zimę

40 min
8 porcji
Sałatka
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Ten przepis przypadnie do gustu koneserom pikantnych potraw. Pikantna sałatka z bakłażana Cobra to doskonała przystawka do każdego przystawki. Stopień ostrości można dostosować do własnych upodobań, dodając różne ilości ostrej papryki i czosnku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany i moczyć przez 20 minut w osolonej wodzie.

Przełóż pomidory, całą ostrą paprykę i obraną paprykę przez maszynę do mięsa.

Cebulę obrać i drobno posiekać.

W głębokim rondlu umieść masę pomidorów, ostrej i papryki. Dodaj przyprawy, sól, olej, czosnek przepuszczony przez prasę i gotuj przez 10 minut.

Dodaj cebulę, paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj ocet, zdejmij z ognia i zamknij w czystych, suchych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy