adjika z pomidorów i czosnku z octem na zimę

50 min
6 porcji
Adżika z pomidorów i czosnku z octem na zimę
BooFamily, stock.adobe.com
0

W zeszłym roku wypróbowałem nowy przepis na Adjiki — ugotowałem go z pomidorów i czosnku z octem. Przedmiot okazał się smaczny i umiarkowanie ostry. Dzielę się z Tobą tym przepisem. Zwróć uwagę, że ocet dodaje się 5 minut przed gotowaniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory. Pokrój paprykę na pół, obierz łodygi i nasiona.

Przepuść przygotowane warzywa i czosnek przez maszynę do mięsa.

Dodaj masło, cukier, sól i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Dodaj przyprawy, wlej ocet i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Włóż gorącą Adjikę do przygotowanych słoików, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy