przekąski 30.06.2023

Shawarma w pita z kurczakiem

30 min
2 porcje
Shawarma w PIT z kurczakiem
Veliavik, stock.adobe.com
0

W zeszły weekend próbowałem gotować shawarmę w pita z kurczakiem. Przekąska okazała się soczysta i smaczna. Okazało się również, że wygodniej jest pracować z ciastami niż z chlebem pita. Wystarczy usmażyć je na patelni, pokroić i odsłonić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filet z kurczaka na duże kawałki.

Roztop masło na patelni, włóż mięso i smaż przez 10 minut.

Połóż gotowego kurczaka na desce, posiekaj, posyp solą i pieprzem.

Pokrój marynaty, paprykę pepperoni, pomidory i obraną cebulę.

Połącz majonez, śmietanę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Pitu smażyć na suchej patelni przez 3-5 sekund z każdej strony, naciąć krawędź i odsłonić.

Włóż do środka sos i mięso.

Dodaj pomidory, paprykę pepperoni, ogórki i cebulę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy