marynowane suszone śliwki z czosnkiem na zimę

45 min
1 porcja
Marynowane śliwki z czosnkiem na zimę
svittlana, stock.adobe.com
0

Kiedy chcesz urozmaicić zwykły talerz marynowanych warzyw, ten przepis zawsze przychodzi na ratunek. Takie suszone śliwki z czosnkiem to kompletna niezależna przekąska, której nikt nie może się oprzeć. Goście na pewno będą zachwyceni!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek i włóż ząbek czosnku do każdego owocu.

Włóż suszone śliwki do wysterylizowanych słoików. Dodaj wszystkie przyprawy.

Zagotuj wodę z cukrem, wlej do słoika i pozostaw na 15 minut pod pokrywką.

Odcedź syrop, ponownie zagotuj i dodaj ocet.

Napełnij śliwki i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy