maliny z czarną porzeczką startą z cukrem

30 min
4 porcje
Maliny z czarną porzeczką startą z cukrem
Maria, stock.adobe.com
0

Maliny z czarną porzeczką mielone z cukrem to idealne połączenie smaku i korzyści zdrowotnych. Półfabrykat można wykorzystać do przygotowania deserów, dodać do koktajli lub do lodów. Radzę więc zaopatrzyć się w przyszłości!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel maliny i czarne porzeczki blenderem lub w jakikolwiek sposób.

Przetrzyj przez sito, dodaj cukier i mieszaj, aż się rozpuści.

Odstaw obrabiany przedmiot na 20 minut i ponownie wymieszaj.

Rozłóż zmielone jagody w sterylnych słoikach i przechowuj w lodówce lub w piwnicy.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy