ketchup pomidorowy z musztardą na zimę

1 godz. 0 min.
8 porcji
Keczup pomidorowy z musztardą na zimę
Natasha Breen, stock.adobe.com
0

Dzisiaj opowiem wam o pysznym i zdrowym przepisie na keczup pomidorowy z musztardą, który można przygotować na zimę. Ten keczup jest bardzo aromatyczny i bogaty i idealnie nadaje się do stosowania jako sos do różnych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel pomidory blenderem i przetrzyj przez sito.

Doprowadź tłuczone ziemniaki do wrzenia i gotuj na małym ogniu, aż będą gęste.

Dodaj posiekany czosnek i gotuj przez kolejne 10 minut.

Ponownie ubij keczup blenderem i dodaj pozostałe składniki.

Gotuj przez kolejne 15 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy