lecho na zimę z papryki

1 godz. 30 min.
4 banki
Lecho na zimę z papryki
koss13, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się sprawdzonym przepisem na pyszne i pachnące lecho z papryki na zimę. Z reguły ten przedmiot kończy się szybciej niż można go przechowywać. Słodko-kwaśne lecho nadaje się do różnych przystawek i dań mięsnych. Radzę gotować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory na plasterki, a następnie zmiksuj blenderem, aż będą gładkie. Umieść masę pomidorową w misce do gotowania i gotuj na średnim ogniu przez 20 minut po ugotowaniu.

Sól masę, dodaj cukier i olej roślinny. Wymieszaj i ponownie zagotuj.

Paprykę obrać z nasion i pokroić w średnią kostkę.

Umieść przygotowaną paprykę we wrzącej masie pomidorowej. Tam wyślij liść laurowy, goździki i oba rodzaje pieprzu. Doprowadzić obrabiany przedmiot do wrzenia i gotować przez 15-20 minut na małym ogniu.

Posiekaj czosnek i dodaj do wrzącej masy warzywnej, dobrze wymieszaj.

Włóż gorące lecho do wcześniej wysterylizowanych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Lecho jest doskonale przechowywany w temperaturze pokojowej.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy