dżem imbirowy

3 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem imbirowy
lenkaprusova, stock.adobe.com
0

Niesamowitą ciekawostką wśród zimowych preparatów jest dżem imbirowy. Jest mało prawdopodobne, że zjesz go łyżkami stołowymi zamiast deseru, ale jest to prawdziwe zbawienie w sezonie przeziębień i po prostu w chłodne wieczory, kiedy chcesz czegoś rozgrzewającego!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj imbir, dodaj cukier i ulubione przyprawy i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut.

Powtórz cały poprzedni krok.

Wlej sok z cytryny, wymieszaj dżem i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy