SOS agrestowy tkemali na zimę

30 min
6 porcji
Sos tkemali z agrestu na zimę
Vladimir, stock.adobe.com
0

Popularną gruzińską przyprawę można przygotować nie tylko ze śliwek. Bardzo podoba mi się przepis na sos agrestowy tkemali. Cierpkie jagody harmonijnie łączą się z ostrą papryką i kolendrą. Spróbuj, na pewno ci się spodoba!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Agrest przygotuj i umieść na patelni.

Wlej wodę i gotuj przez 10 minut.

Zmiel kolendrę, ostrą paprykę i czosnek w blenderze.

Na patelni z agrestem dodaj pikantną mieszankę, sól i przyprawy zmielone w moździerzu. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Wlej ocet i po 1 minucie zdejmij z ognia. Włóż gorący sos do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy