namoczone arbuzy w słoikach na zimę

45 min
4 porcje
Namoczone arbuzy w słoikach na zimę
5ph, stock.adobe.com
0

Jedyną wadą pachnących letnich arbuzów jest ich sezonowość, ponieważ zdobycie ich zimą jest prawie niemożliwe za jakiekolwiek pieniądze. Dlatego chcę podzielić się doskonałym przepisem na przygotowanie - namoczone arbuzy w słoikach.

Składniki

  • arbuz - 5 kg
  • cukier - 100 g
  • sól - 100 g
  • woda - 2 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój arbuza i włóż do czystych, suchych słoików lub innego pojemnika.

Rozpuść sól i cukier w ciepłej wodzie.

Napełnij arbuza i ustaw ucisk na wierzchu.

Pozwól arbuzowi parzyć przez około 1.5-2 miesiące w chłodnym miejscu.

Okresowo dodawaj solankę w razie potrzeby.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy