keczup pomidorowy z przyprawami na zimę

1 godz. 10 min.
14 porcji
Ketchup pomidorowy z przyprawami na zimę
deil82, stock.adobe.com
0

Wśród różnych sosów ketchup jest bezsprzecznie najpopularniejszy. Wielu nauczyło się gotować samodzielnie, a nawet zamykać na zimę. Chcesz dołączyć do grona takich osób? Wypróbuj przepis na keczup pomidorowy z przyprawami!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj przyprawy i gotuj przez 15 minut.

Zdejmij z ognia, ostudź i odcedź.

Zmiel pomidory w blenderze i przetrzyj przez sito.

Wymieszaj powstałą masę z solą i pachnącą wodą. Gotuj na małym ogniu przez 40 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Włóż keczup do przygotowanych słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy