dżem śliwkowy bez pestek

45 min
4 porcje
Dżem śliwkowy bez pestek
Jarek Pawlak, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz bardziej jednolity dżem, zwłaszcza – bez pestek, Złap świetny przepis na śliwki. Jest również bardzo prosty-minimalny wysiłek z twojej strony. Śliwka jest ogólnie dobra do takich przedmiotów ze względu na wysoką zawartość pektyny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż śliwki na połówki, przykryj cukrem i pozostaw na kilka godzin lub całą noc.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 20-30 minut na małym ogniu do pożądanej konsystencji.

5 minut przed końcem dodaj cynamon i sok z cytryny.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy