dżem jabłkowy z pektyną

35 min
4 porcje
Dżem jabłkowy z pektyną
nadianb, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz grube, jednorodne półfabrykaty z owoców? Dżem jabłkowy z pektyną to świetne rozwiązanie! Może być stosowany do przygotowywania różnych deserów i wypieków, takich jak Ciasta, Babeczki, Ciasteczka i babeczki. Jest to również świetne nadzienie do naleśników i tylko uczta na herbatę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i przepuść przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj pektynę i 70 g cukru. Wlać jabłka i wymieszać.

Doprowadzić do wrzenia.

Dodaj pozostały cukier i wanilinę do dżemu.

Gotuj dżem przez 7-10 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy