surówka z jarmużu z burakami na zimę w słoikach

4 godz. 0 min.
4 porcje
Surówka z kapusty z burakami na zimę w słoikach
AntAlexStudio, stock.adobe.com
0

Sałatki warzywne w puszkach są wygodne w użyciu – można je dodawać do przystawek, gulaszu i innych potraw lub spożywać jako osobną przekąskę. Taki zbiór buraków z kapustą jest przydatny nawet podczas gotowania zup i barszczu-zamiast sosu. Same zalety!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj buraki i drobno posiekaj kapustę.

Połącz wszystkie składniki, zetrzyj sałatkę i pozostaw na 3-4 godziny.

Włóż szczelnie do wysterylizowanych słoików i sterylizuj je przez kolejne 15 minut.

Zwiń puste miejsca na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy