galaretka Agrestowa z malinami

1 godz. 0 min.
2 porcje
Galaretka Agrestowa z malinami
Olena Rudo, stock.adobe.com
0

Jak każdy dżem, gęstą, jednorodną galaretkę można przygotować z różnych rodzajów jagód. Na przykład ta opcja agrestu i malin okazuje się niesamowicie dobra. Szczególnie spodoba się właścicielom własnego małego ogrodu w kraju.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść agrest na kuchence, gotuj do miękkości i zetrzyj tłuczkiem.

Dodaj maliny i zagotuj.

Przetrzyj wszystko przez sito i dodaj cukier.

Ponownie zagotuj i gotuj galaretkę przez około pół godziny, mieszając, na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy