mały dżem z pigwy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Mały dżem z pigwy
sabina75, stock.adobe.com
0

Kiedy masz dość dżemu z jabłek i gruszek, radzę zwrócić uwagę na pigwę. Dzisiaj powiem Ci, jak spawać obrabiany przedmiot z małej pigwy, ponieważ ze względu na rozmiar gotowanie go zgodnie z klasyczną technologią nie jest zbyt wygodne i wskazane.

Składniki

  • pigwa (płytkie) – 1 kg
  • woda - 1 szkło
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pigwę na połówki i usuń nasiona.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj, aż się rozpuści.

Włóż pigwę do syropu i gotuj przez pół godziny.

Zdejmij obrabiany przedmiot z ognia, ostudź, a następnie gotuj przez kolejne 20 minut.

Zwiń pigwę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy