sałatka z jarmużu z ziołami

40 min
4 porcje
Sałatka z kapusty z ziołami
Oleksandr, stock.adobe.com
0

To tylko na pierwszy rzut oka taka sałatka z kapusty wydaje się całkowicie niepozorna. W rzeczywistości dzięki przyprawom i pachnącym ziołom jego smak ujawnia się w zupełnie nowy sposób. Koniecznie spróbuj zrobić co najmniej kilka słoików!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Kapustę cienko posiekać, posolić i lekko rozgnieść rękami.

Dodaj do niej zioła prowansalskie i bazylię i wymieszaj. Możesz dodać drobno posiekane warzywa.

Dodaj liść laurowy, goździki, ziarna pieprzu i cukier do wody i zagotuj.

Gotuj marynatę przez 2 minuty, wlej ocet i zdejmij z ognia.

Dobrze ubij kapustę w wysterylizowanych słoikach, zalej gorącą marynatą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy