konserwy szprotowe na zimę

3 godz. 0 min.
4 porcje
Przetwory ze szprota na zimę
Wiktoria Kotlarczuk, stock.adobe.com
0

Kto powiedział, że zimowe zbiory to tylko warzywa i owoce? Złap świetny przepis na konserwy szprotowe. Pomoże, jeśli nie masz pod ręką świeżego mięsa lub ryb, ale potrzebujesz czegoś mięsnego na przekąskę lub oprócz dania głównego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż wszystkie warzywa przez maszynę do mięsa i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Dodaj umyty szprot i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 1,5 godziny.

Dodaj olej, ocet, cukier, sól i przyprawy.

Dusić jeszcze przez 10 minut i zwinąć konserwy ze szprota do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy