kompot z jabłek i brzoskwiń na zimę

20 min
26 porcji
Kompot z jabłek i brzoskwiń na zimę
Anzhelastock.adobe.com
0

Szukasz dobrego przepisu na kompot jabłkowo-brzoskwiniowy? Skorzystaj z tego! Sam gotuję w ten sposób od wielu lat. Podoba mi się dokładnie ten stosunek owoców, ale możesz spróbować zmienić go według własnych upodobań. W przeciwnym razie wszystko jest niezwykle proste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz i posiekaj.

Brzoskwinie dokładnie opłucz, przekrój na pół, obierz i posiekaj.

Umieść kawałki owoców w wysterylizowanych słoikach, wypełniając nie więcej niż jedną trzecią objętości.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i odstawić na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, kwas cytrynowy i gotuj przez 3 minuty.

Wlej wrzący syrop do słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy