Puree z jabłek i cukinii na zimę

1 godz. 20 min.
4 porcje
Puree z jabłek i cukinii na zimę
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Kilka słoików puree z jabłek i cukinii jest szczególnie przydatne dla młodych rodziców, ponieważ jest to najlepsza przekąska dla dzieci. A dzięki gotowaniu w domu nie ma również wątpliwych aromatów i konserwantów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię i jabłka obrać i pokroić w kostkę.

Przykryj cukrem, wymieszaj i pozostaw na pół godziny.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 20 minut na małym ogniu, mieszając.

Zmiel puree mikserem, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Wrzuć puree do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy