kompot z moreli i brzoskwiń na zimę

45 min
4 porcje
Kompot z moreli i brzoskwiń na zimę
kosmos111, stock.adobe.com
0

Zimowy kompot z brzoskwiń i moreli leci dosłownie na naszych oczach! Słodki, pyszny, bogaty, a owoce z niego są tak przyjemne do zjedzenia w całości na deser. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak go ugotować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż morele i brzoskwinie na połówki i usuń pestki.

Ułóż owoce w sterylnych słoikach i przykryj cukrem.

Zalej wrzącą wodą, pozostaw na 10 minut pod pokrywkami i odcedź syrop.

Ponownie zagotuj, ponownie wlej do słoików na 10 minut i ponownie spuść.

Zagotuj syrop po raz ostatni, wlej i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy