dżem gruszkowy z pomarańczą

1 godz. 10 min.
4 porcje
Dżem gruszkowy z pomarańczą
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Połączenie słodyczy gruszek i kwaskowatości pomarańczy w przepisie na ten dżem jest doskonale uzupełnione przyprawami, które nadają mu wyjątkowy smak. Spróbuj go ugotować i zaskocz swoich bliskich talentami kulinarnymi. Świetny dodatek do śniadania lub herbaty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń skórkę z jednej pomarańczy i wyciśnij sok z reszty.

Gruszkę obrać i pokroić, dodać trochę wody i dusić do miękkości.

Zmiel gruszkę blenderem i dodaj wszystkie pozostałe składniki.

Doprowadź sok do wrzenia i gotuj dżem na małym ogniu przez 40-50 minut.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy