gęsta galaretka-pięciominutowa z yoshty

45 min
4 porcje
Gęsta galaretka
Anzhela, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś yoshty? Jednym z najlepszych sposobów na zrobienie tego jest gęsta galaretka-pięć minut. Przygotowanie jest niezwykle proste, ale jednocześnie okazuje się doskonałym deserem na zimę. Domownikom na pewno spodoba się ciekawostka!

Składniki

  • Yoshta - 8 szklanki
  • cukier - 12 szklanki
  • woda - 2 szklanki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę i połowę cukru. Zagotuj syrop, aż będzie gładki.

Wyślij tam umytą yoshtę i ponownie zagotuj.

Gotuj przez 4 minuty, dodaj pozostały cukier i gotuj obrabiany przedmiot przez kolejną minutę.

Rzuć galaretkę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy