pierwsze dania 22.01.2022

wegańska zupa z groszkiem i warzywami

1 godz. 15 min.
4 porcje
Wegańska zupa z groszkiem i warzywami
Adelina, stock.adobe.com
0

Podzielasz wegańskie poglądy na życie? Specjalnie dla Ciebie następujący przepis na zupę grochową z warzywami. Stosowane są wyłącznie produkty pochodzenia roślinnego. Zupa jest bogata, aromatyczna i bardzo smaczna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Spłucz suchy groszek, moczyć w zimnej wodzie przez 5-6 godzin.

Ponownie opłucz groszek i wlej do garnka z wrzącą wodą. Dodaj groszek ziela angielskiego i gotuj przez 45 minut na małym ogniu.

Pokrój zieloną fasolkę, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i marchewkę i smaż przez 5-7 minut.

Do garnka z groszkiem wsyp ziemniaki, fasolkę szparagową i pieczeń. Gotuj przez 10 minut.

Dodaj zielony groszek, wyciśnij czosnek przez prasę, sól i wyłącz. Zaparz zupę pod przykryciem przez 20 minut.

Podczas serwowania dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki do talerza.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy