barszcz na zimę w słoikach

2 godz. 0 min.
3 puszki
Barszcz na zimę w słoikach
Natalya, stock.adobe.com
0

Przepis na ten niesamowity kęs powinien mieć każda zapracowana Gospodyni domowa. Ponieważ barszcz w słoiku jest nie tylko smaczny, ale także znacznie oszczędza czas spędzony w kuchni. Zgadzam się, zimą nie każdy może ugotować pełny barszcz w 15 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz bułgarską i ostrą paprykę, pomidory i cebulę, pokrój losowo, a następnie przepuść przez maszynę do mięsa.

Umieść masę warzywną na patelni, dodaj sól, cukier, ocet i olej roślinny, wymieszaj i zagotuj.

Buraki i marchewki obrać i zetrzeć na tarce do marchwi koreańskiej. Dodaj do gotowanej masy warzywnej, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 40 minut.

Posiekaj kapustę i dodaj do reszty warzyw. Gotuj wszystko razem przez pół godziny.

Napełnij sterylne słoiki do góry gorącym dressingiem, zwiń, odwróć do góry nogami, zawiń i ostudź. Wygodnie jest mi używać półlitrowych słoików-zawartość wystarczy na moją patelnię "barszczową". Z określonej liczby produktów należy uzyskać 3 takie słoiki.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy