dżem z melisy

45 min
2 porcje
Dżem z melisy
superfood, stock.adobe.com
0

Słodki dżem na herbatę można gotować nie tylko z owoców i jagód, ale także na przykład z melisy. Orzeźwiająca i lekko kwaśna, idealnie nadaje się do tego zadania. Co więcej, możesz go uprawiać w każdym ogrodzie, a nawet w domu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój melisę i cytrynę losowo, zalej wodą i zagotuj.

Zdejmij bulion z ognia i pozwól mu zaparzyć przez noc. Przecedzić.

Dodaj cały cukier, gotuj, aż się rozpuści, a następnie przez kolejne 10 minut.

W razie potrzeby włóż posiekaną melisę do syropu i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy