kompot z agrestu z pomarańczą i miętą na zimę

30 min
1 porcja
Kompot z agrestu z pomarańczą i miętą na zimę
Artem bluszczkow, stock.adobe.com
0

Proste kompoty z jednego głównego składnika są zawsze pyszne, ale jednocześnie chcą więcej oryginalności. Chcę podzielić się z Wami moim ulubionym przepisem, w którym słodko-kwaśny smak agrestu łączy się z aromatem pomarańczy i świeżością mięty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż agrest, losowo pokrojoną pomarańczę i miętę do sterylnego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Odcedź tę wodę i ponownie zagotuj z cukrem.

Ponownie wlej kompot i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy